Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Constanze Heiliger

Go down

Constanze Heiliger

Témanyitás  Constanze on Kedd Dec. 21, 2010 1:41 am


Név:Constanze Heiliger
Születési hely, dátum: Németország, Weimar, 1755. - 12. - 20.
Kor: 235 év
Kaszt: Fényőr
Lakhely: Odafenn...
Foglalkozás: Hajdan cseléd, majd tanítónő volt, jelenleg is tanít... a boszorkákat terelgeti a helyes úton.
Fegyver, varázseszköz: -

Jellem
Rendkívül színes egyéniség. Energikus, minden feladatot kihívásnak tekint és lelkesen vág bele. Alapvetően derűs, szerethető ember, szereti a társaságot. Széles látókörű, sokat tapasztalt és művelt.
Maximalista, ami munkát végez, abba száz százalékosan belead apait-anyait, a kudarcot pedig abszolúte negatívumként éli meg.
Egyenes, szókimondó. Éppúgy kifejezi tetszését, akárcsak nemtetszését. Olykor fanatikus, lelkesedő, türelmetlen és rebellis, de sosem haragtartó. És kissé anyáskodó is, főleg a nála (látszólagos koránál) fiatalabbakkal szemben.

Megjelenés
Közepes termetű, stramm kis nőcske. Első pillantásra látszik, hogy bár öltözetét jól megválogatja, mégsem úri családból származik. Nézd csak meg például a kezét! Nem finom női kecs, inkább durva, férfiasabb vonások jellemzik és bizony, a cselédévek is rájuk nyomták bélyegüket. De ő nem is tagadja egyszerű származását, még ha beszédmódjában, öltözködésében és műveltségében meg is hazudtolja ezt.
Arca ovális, arányos berendezésű. Barna szemei, határozott vonású szemöldökei komolyságot sejtetnek, míg göndör-hullámos, kusza hajzuhataga bohókás, vöröses barnás árnyalatú. Előszeretettel tűzgéli fel egyébként.

Előtörténet
Született az úr 1755. évében, december hó huszadik napján, Weimar városában. Szülei egyszerű emberek voltak, édesapja Karl Heiliger csizmadia, Rosemarie Mannheim pedig mosónő. És boszorkány.
Constanze a negyedik gyerek volt a Heiliger családban. Két bátyján és nővérén kívül egy húga született még, tíz évvel az ő születését követően. Ők ketten örökölték mindössze édesanyjuk adottságát.
Ahogy a Heiliger gyerekek cseperedtek, úgy "repültek ki" a családi fészekből. A legidősebb fiú édesapja mesterségét kitanulva Dresden-be ment, világot látni és szerencséjét kipróbálni. Ami azt illeti, be is jött számára a dolog: úri lányt vett feleségül és szakmájában is elismerték, állítólag felsőbb körökben mozgó uraságoknak is készített lábbeliket.
A második fiú vele ellentétben katonának állt, a nővérke pedig a város gazdagabb házainál lett cseléd. Ő ajánlotta be húgát is, mikor Constanze betöltötte a huszadik életévét. Kapott csinos cselédkönyvet, meg pár apa-anyai-nővéri jó tanácsot mellé, aztán boldogulj lányom a magad módján!
A cselédkönyve valahogy ilyesféleképp festett:

Constanze Heiliger, született Weimar (városban), Thüringia (tartományban), Német (országban.)
Személyleírás.
Születési év: 1755 (hétszázötvenöt).
Vallása: r. k.
Termete: közép.
Arca: ovális.
Szeme: barna.
Szemöldöke: barna.
Orra: rendes.
Szája: rendes.
Haja: vörös.
Fogai: épek.
Szakálla: nincs.
Be van-e oltva?: igen.
Különös ismertetõjele: nincs.
Sajátkezû aláírása: Constanze Heiliger.


Közel hat-hét évig szolgált különféle úri családoknál, ezek közül a Gottlieb famíliához kötődik leginkább sorsa. A házaspárnak két gyermeke, Grete már tíz, Peter hat éves volt, és rájuk vigyázott gyakorta esténként, egyéb ház körüli teendői mellett, míg a szüleik színházba, mulatóba, szórakozni jártak.
Egyik estén rajtakapta, amint a kis Peter egyszerűen átröptette a játékait a szoba egyik végéből a másikba, ahol ő is leledzett. Mindezt egyetlen mozdulatával. Nem kellett sok idő, Grete már boldogan ecsetelte a szintén boszorka Constanze-nak, hogy nekik bizony képességeik vannak, ahogy a szüleiknek is. Boszorkánycsalád voltak, méghozzá igen mélyre visszanyúló családfával.
A gyerekek édesanyja, Martha, tanítónő volt. Felismerte Constanze türelmét és tehetségét a gyerekek iránt, így az akkor 27 éves lány a támogatásával, befolyásával már nem mint cseléd, hanem mint tanító, nevelőnő dolgozott különféle boszorkacsaládoknál. Akkor még sokkal jobban kapcsolatban (vagy épp ellenségeskedésben) álltak a családok, mint mostanság.
Ennek kapcsán került el 29 évesen Wiesbaden-be,Hessen tartományba egy újabb boszorkacsaládhoz. Náluk kerek hat évig szolgált. Nagyon szerette a családot, a két tündéri iker-kislányt Luise-t és Lotte-et. Szinte már-már családtagnak számított.
Ez alatt a hat év alatt érte el a szerelem, már rögtön az első évében. A családfő megrögzötten szerette a lovakat, nem egyet tartott a birtokon. Vele ellentétben Constanze-nak a nála két évvel fiatalabb lovászfiúért bolondult a szíve. Szerelmük röpke pásztorórákra, délutánokba nyúló sétákra és beszélgetésekre korlátozódott, sosem teljesedett ki, mélyült el igazán.

Egy nap a család birtokát démonok hada szállta meg, valami családi, régi varázstárgyat keresve. Mikor a családfő ennek pontos helyét nem árulta el nekik, nemes egyszerűséggel megölték, aztán feleségét is. Constanze igyekezett kimenteni a két kislányt, ám sem ideje, sem esélye nem volt megfelelő védelemmel előállni, a démonok meglelték őket is és bár a 35 éves nő utolsó leheletéig védelmezte a két lányt, egyikőjük sem élte túl.
Ezért a tettéért, és a boszorkánycsaládok/ifjak körében végzett munkájáért az Égiek egy újabb eséllyel ajándékozták meg... azóta él és dolgozik fényőrként.

Képesség
Alapképesség
Teleportálás, Gyógyítás

Egyedi
palástolás


(Nagyobb képekért katt rájuk!)
avatar
Constanze
Fényőr
Fényőr

Kor : 242

Hozzászólások száma : 27

Vissza az elejére Go down

Re: Constanze Heiliger

Témanyitás  Lupo on Pént. Dec. 24, 2010 12:01 am

Üdv! Szép, kerek történet. Nem tudok belekötni, pedig akarok. Ez igen kellemetlen érzés. Mindenesetre vár a fényőrködés, mert a karakterlapot elfogadom! Jó játékot!

_________________

Mesélői szín: Sárga || Karakterlap || Levelesláda || Rám tartoznak: Avatar-kérelmek, démonos cuccok + ami van
avatar
Lupo
Admin - Fődémon
Admin - Fődémon

Titulus : A Gonosz
Kor : 585

Hozzászólások száma : 623

http://charmedrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Constanze Heiliger

Témanyitás  Vienne on Csüt. Nov. 29, 2012 11:38 pm


A karakterből ÉGI lett, melyről többet olvashatsz az Árnyak Könyvében.
NJK (nem játékos karakter)-ekkel való játékot Admintól kérhetsz PM-ben! Smile

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Constanze Heiliger

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.