Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Liam T. Prescott

Go down

Liam T. Prescott

Témanyitás  Liam on Szer. Aug. 10, 2011 7:07 am

Név: Liam Tiberius Prescott
Születési hely, dátum: Egyesült Arab Emírségek, Dubai, 1966. 02. 20.
Kor: 45 év
Kaszt: Boszorkány
Lakhely: North Beach
Foglalkozás: Grafikus, tetováló, életművész
Fegyver, varázseszköz: -

Jellem
Magának való. Ez a legjobb szó a viselkedésére.
Nem nagyon keresi a társaságot, de ha belekeveredik, nincs ellenére. Szívesen sztorizgat, cseveg, míg az a felszínről szól. Képtelen mélyebb érzetű kapcsolatok kialakítására, és őszintén szólva az anyagiakból megvehető élvezeteken kívül mással nem is vágyik közelebbi viszonyra egy-egy éjszakán túl.
Cinikus, csalódott az életben, és ezt nem rejti véka alá, akárcsak a véleményét a dolgok felől. Mert egyébként rengeteget olvas, s ez által igen tájékozott, művelt férfi lakozik a nem éppen erről árulkodó külső mögött. Megfigyelhető nála az is, hogy senkit nem hív a rendes nevén, előszeretettel oszt ki beceneveket, melyek nem mindig nyerik el a tulajdonos tetszését… ő erre tesz magasról.

Megjelenés
Átlagosnak mondható, a maga 175 centijével és fértfiasan arányos testalkatával. Barna haját ritkán látja fodrász, szereti félhosszúra hagyni, akárcsak arcán a borostát. Vallja, hogy komolyabbá teszi az embert. Na meg a visszajelzések alapján jól is áll neki. Legalábbis a nők előszeretettel jegyzik meg.
Karjain, testén szám szerint tizenhárom tetoválás található, melyek között akad felirat, illetve egyszerűbb és bonyolultabb ábra is. Külön érdekesség, hogy mindegyiket más kollégával varratta magára.
Jelenleg munkájának él, bebábozódva a lakásába, és ez stílusán is meglátszik. Kényelmes, lezser, bár olykor már inkább hanyagnak nevezhető, néha pedig egy-két számmal a kellőnél nagyobb göncöket visel a leg lehetetlenebb összeállításokban. Egyébként olvasószemüvegre lett ítélve az elmúlt hónapban, mert a félhomályban való ügyködés nem feltétlen tesz jót a szemeinek.

Előtörténet

Élni születtünk, nem az Életre készülődni.

1966-ban fedezték fel az olajat Dubai-ban, mely mára jelenős részét képezi a város gazdaságának. Nem úgy az a gyermek, aki ugyan ebben az évben született a városban és szülei a Liam Tiberius neveket adták neki.
A képlet egyébként egyszerű: nyaraláson volt a pár – Charles és Madeline Prescott – és a trónörökös úgy döntött, idő előtt, külföldön óhajtja meglátni a napvilágot.
Szerencsére a koraszülött csecsemő szervezete erősnek bizonyult, így viszonylag gyorsan túllendült a kritikus időszakon. Már akkor is látszott, hogy szívós kis emberke lesz belőle.

Apja egyébként az amerikai nagykövetségen dolgozott Dubai-ban, így ez a „nyaralás” valójában arról szólt, hogy míg terhes felesége a szállodában élvezte az ingyen kijáró szolgáltatásokat, addig a férfi talpig öltönyben rohangált egyik irodából a másikba, fülére nőtt telefonnal, arabul vartyogva. Jó, ha este találkoztak, de egyik sem panaszkodott ezért. A nőnek természetes volt, hogy soha életében nem dolgozott, a férfinak pedig az, hogy egy nyaralás sem múlhat el a munkája nélkül. Akkor meg miért ne köthetné össze a kettőt… Igazán idilli volt közöttük az egyetértés.

A pár egyébként boszorkány volt, így a kis lurkónál sem volt meglepő, mikor két éves korában jelentkeztek varázslatos képességei. Bár akkor még pontosan nem lehetett meghatározni. Egyszerűen csak azt látták, hogy egyes emberektől tart, míg másokhoz bizalommal fordul a kis Liam.
Ahogy nőtt és megtanult beszélni, már az is kiderült, hogy rendkívül jó emberismerő. Szinte elég csak rá néznie egy vadidegenre és mintha csak olvasna a lelkében – tudja róla, miféle.

A fiatalok 50%-a pozitívan tekint a jövőbe. A többinek nincs pénze drogokra.

Hat évesen, mint minden gyerek, ő is megkezdte az iskolai tanulmányait – már odahaza Amerikában, San Francisco-ban. Édesapja persze továbbra is az Emírségekben dolgozik, édesanyja pedig nem épp a gondos anyák mintapéldánya. Gondoskodása kimerült abban, hogy fejből fújta a bébiszitterek számát.
Azt hihetné az ember, hogy a fiú képessége a segítségére volt az iskolapadban, így mindig tudta, kikkel barátkozzon és kiket kell kerülnie. Igen ám, de egy gyerek értékrendje sehogy sem vethető össze egy felnőttével. Amit ők rossznak látnak, az a kicsi számára izgalmas, érdekes.

Csakhogy ez Liamnél a későbbiekben sem változott. Ahogy nőtt, úgy kezdett bandázni… Eleinte csak deszkázni, bicajozni jártak el a srácokkal, majd serdülőként már az alkohol, a cigi és a drogok is felkerültek a programba, akárcsak az, hogy a kis bandájukba immáron lánytársaság is keveredett.
A srác mindig is a „menők” körébe tartozott, hangadó, határozott személyiség volt – sajnos nem tanulmányok, inkább a balhék, bulik és őrültségek terén. A tizenöttől kezdődő, az egyetemig tartó életszakasz igencsak mozgalmasra sikeredett, nem szalasztott el egyetlen lehetőséget sem, hogy igazán éljen. Az első csók, az első füves cigi, az első éjszakai kaland, s talán az első szerelem is erre az időszakra tehető.
De még a lázadó ifjúságot is eléri a választás szele… neki is el kellett végre döntenie, mihez akar kezdeni az életben.

Remek vezetői érzéke, társasági lénye, az, hogy előszeretettel volt a társaságközéppontja, élvezve a reflektorfényt, arra sarkallta, hogy a színészet felé kacsintgasson. Na meg… ott úgyis a tehetség számított, nem a tanulmányi átlag.

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

Ahány helyre beadta a jelentkezését, annyi helyről kapott elutasítást. De az élet számára olyan egyszerű, ahogy azt ő elképzeli: a kedves papa kapcsolatait bevetve végül csak sikerült „felvételt nyerni” a Juilliard-ra. Mindezt ő úgy könyvelte el, mint személyes sikert, s önromboló életét tovább folytatva komédiázott, vagy épp sírt, ha úgy hozta szerepe.

Az egyetemi évek alatt ismerte meg egyébként azt a lányt, aki az ő életében „A nő” volt. A neve Harmony. Egy évfolyamra jártak, s a lány tipikus jókislány volt. Talán érte képes lett volna felhagyni a tudatmódosítókkal, és egyéb szenvedélyekkel, de végül nem így történt. Ő rántotta magával a lányt a dolgok közepébe, s bizony, egy gondatlan éjszakának kilenc hónap utáni következménye lett.
A huszonkét éves srácnak persze esze ágában sem volt apaként viselkednie, így otthagyta a lányt, meg az egyetemet is az utolsó év befejezése előtt.
Ez nem jelenti azt, hogy végleg felhagyott volna a színészkedéssel. Gyakran vállalt alkalmi „szerepeket” különféle rendezvényeken, filmpremiereken, vagy Con-okon. Modellként is fel-felbukkant, de igazán sosem tudott nyomot hagyni neve sehol.

Négy-öt évig tengődött a világban, a pénzre nem volt gondja, s ha a pénzre nincs gond, akkor az anyagra sincs. Valahogy el kellett viselnie a társas magányt, amibe került. Anyja szinte idegen volt mindig is számára, az egyetemi pezsgésből kiesett, s a munkák is csak alkalmiak voltak. Új emberek, új arcok… csupa idegen, minden nap mások. Az egyetlen állandó csak ő maga volt az életében.

Az élet egy vicc, a halál pedig a poénja.

Ekkortájt már saját lakásában élt a belvárosban, az önmaga ura volt és senki sem tett neki szemrehányást az ott uralkodó állapotokért, vagy, hogy másnaposan ébred, esetleg fogalma sem volt, hogy került a lépcsőházi pincelejáróba.
Mint írtam, szüleivel nem nagyon tartotta a kapcsolatot, szinte idegenek voltak számára. Apja haláláról is úgy kapott hírt, hogy levelet küldtek, melyben felszólították, hogy fáradjon be a végrendelet felolvasásához a család ügyvédjének irodájába.

Ám mielőtt az örökségről szó esne, tegyünk egy kisebb kitérőt az Emírségek felé. Mint közéleti személy, Amerika egyfajta képviselője, Liam édesapja nem volt épp szimpatikus a helyi alvilág számára. Boszorkányként sem volt képes megvédeni magát a „mezei” merénylet ellen. De ki lenne képes, ha váratlanul éri a támadás?

A végrendelet felolvasásakor kiderült, hogy Charles T. Prescott a fele vagyonát feleségére hagyja, a másik felét pedig keresztfia, barátja és egy dubai segélyszervezet között osztja szét. Fiára szépen szólva egy lyukas garast sem hagyott, a végrendeletében is negatív felhanggal szólt róla, meg az életviteléről.
Liam, bár nem mutatta, rendkívül dühös volt, hogy az apja ilyen könnyen kizárta a vagyonból. És dühét egyre csak szította, hogy a nő, aki az anyjának nevezte magát, naponta a nyakára járt, és állandóan bőgött, marhaságokkal traktálta és nem tudott magával mit kezdeni. Minek az ilyennek pénz?

Pár nappal az apja temetése előtt az édesanyja újra eljött hozzá, könnyek között rimánkodva fiának, hogy hozzák rendbe, amit harminc évig nem sikerült, hisz neki már csak ő maradt. Ám amit nem sikerült évekkel ez előtt felépíteni, azt nem lehet megjavítani sem. Liam-nál pedig elpattant valami ott mélyen belül, s önkezével végzett a nővel.

A gyilkosság az ő titka maradt, öngyilkosságnak állította be az ügyet, melynek lehetősége egyébként sem állt távol a labilis idegzetű nőnél. A kettős temetés gyorsan lezajlott, ő maga végig se várta, hanem hazament „ünnepelni” a maga mámoros, hallucinogén élvezetekkel teli módján. Olyannyira elmerült bennük, hogy már az egészségével játszott, s nem egyszer riasztották a lakótársak a mentőket hozzá.
Az ilyen mentős kirándulások során megismerkedett egy Shannon nevű doktornővel. Az iránta érzett vonzalma segítette át a mélypontokon, még ha érzelmei soha nem is találtak viszonzásra, hisz a nő férjes asszony volt. Ez Liamet a legkevésbé sem érdekelte. Még arra is hajlandó volt, hogy tanulásra adja a fejét, bizonyítani akarván, hogy igenis van olyan értékes, mint az az üzletkötő, akivel a nő összeházasodott. Most grafikusi, tervezői szakon próbálkozott, és sikeresen el is végezte azt.
A nő felé irányuló érzelmi ostrom egyébként az évek alatt többször sikerrel döntögette a nő bástyáit. Liam meg a nőt magát, mondhatni, szeretője volt, míg a nő fel nem szívódott. Nyilván a kedves férj fogott gyanút a viszonyt illetően, Shannon pedig mentette a menthetőt.

Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?

Négy évig volt tiszta, de ahogy a nő, úgy ez az állapot is eltávozott idővel. A belvárosból kiköltözött az északi partra, egy helyes kis tetőtéri luxuslakásba, ahol tulajdonképpen ugyan azt csinálja, amit évekkel ezelőtt, csak fényűzőbb módon. (Noha nem leli örömét a giccsben, de státuszszimbólum, hát kell.) Egyedül él, és élvezi! Nincs szüksége senkire, soha nem is volt. Az élvezeteket, legyen az ital, cigi, nők vagy drogok, pénzen is meg lehet venni. Mi mást kívánhatna még?
Puszta unaloműzésből egyébként kitanulta a tetoválás művészetét, mely régi szenvedélye – az első tetoválását 17 évesen csináltatta – és most már ő maga is előszeretettel varr képeket másokra. Kétségtelenül tehetséges ebben, noha az ő titka, hogy tulajdonképpen képessége segíti hozzá ehhez a sikerhez.

Alapképesség
Bűvige (gyenge)
Rituálé (gyenge)

Egyedi
Léleklátó – Érezted már úgy, mintha mindenki téged bámulna? Mintha a homlokodra lenne írva, hogy mi is vagy valójában? Nos, az ő képessége valami ilyesmi. Hasonló az auralátáshoz, csak ő éppen a lényegi, lelki részedet érzékeli, s az nyitott könyv számára. Látja, hogy merről jöttél, s merre tartasz. A belső lényedet. Mint valami orákulum…
Ezt a képességét többnyire a tetoválások kiválasztásánál kamatoztatja csak, hisz mindenki azt szeretné, ha olyan kép/felirat kerülne a bőrére, ami igazán jellemzi.
avatar
Liam
Boszorka
Boszorka

Titulus : ~ Outsider
Kor : 52

Hozzászólások száma : 15

Vissza az elejére Go down

Re: Liam T. Prescott

Témanyitás  Lupo on Csüt. Aug. 11, 2011 1:24 am

Kedves Tetoválóművész úr!
A karakter koncepciója rendkívül érdekes és egyedi, maga a karakterlap pedig tökéletes és hibátlan. Nem tudom mit fűzhetnék még ehhez hozzá, azon kívül, hogy elfogadom!
Jó játékot és írd be magad avatar-foglalóba, meg ahova még tetszik. Smile

_________________

Mesélői szín: Sárga || Karakterlap || Levelesláda || Rám tartoznak: Avatar-kérelmek, démonos cuccok + ami van
avatar
Lupo
Admin - Fődémon
Admin - Fődémon

Titulus : A Gonosz
Kor : 586

Hozzászólások száma : 623

http://charmedrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.