Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Vanessa Mary-Elisabeth Lane

Go down

Vanessa Mary-Elisabeth Lane

Témanyitás  Nagyi on Kedd Aug. 16, 2011 6:34 amNév: Vanessa Mary-Elisabeth Lane
Születési hely: Texas, United States
Születési dátum: 1939. január 1.
Kor: 72
Kaszt: Boszorkány
Lakhely: San Francisco, Belváros
Foglalkozás: Nagymama
Fegyver, varázseszköz: Árnyak könyve; egy öreg kötet telis-tele megannyi csodával és varázslattal

Jellem
Kedves, mosolygós, jószívű teremtés. Rendkívül pozitív a kisugárzása. Figyelmes és a végletekig türelmes. Bölcs szavaiból mindig tanulhatunk valamit, ha odafigyelünk rá. Nem egy harcos típus, az már a múlté. Próbálja elkerülni a küzdelmet, és inkább intellektuálisan megvívni a csatákat. Nem látja értelmét, hogy erőszakot alkalmazzon, de megvédeni mindig megvédi magát és a bajba jutottakat, ha azok elfogadják – általában nem fizikai értelemben nyújtott– segítő jobbját.

Megjelenés
Orvosként töltötte le élete nagy részét - nem sznob -, de megjelenése tiszteletet és megbecsülést von maga után. Alacsony, kecses hölgy. Korához képest jó erőben van. Halványvörösre festett haját ízlésesen rövidre vágva hordja. Pirospozsgás, mindig mosolygós arca puha, mint a bársony. Vakító szemei veséig látnak; kékjükben ott csillan a bölcsesség. Járása óvatos – hisz nem siet sehová -, de biztos lábakon áll. Ruhái a világos színek egész szivárványát felsorakoztatják.

Előtörténet
Engedjétek meg, hogy meséljek nektek egy kicsit Nagyiról.
Az újév első napján látta meg a napvilágot 1939-ben, egy Texasi farmon. Szülei farmerek voltak, és ő ott cseperedett nővérével, amíg apja vissza nem tért a háborúból. Nem voltak gazdagok, de arra volt pénzük, hogy a kis Vanessát taníttatni tudják. Aztán mikor 14 éves lett San Franciscoba költözött az akkor már 20 éves nővérével, akit egy középkorú nemesi származású férfi vett el. Edwin úgy gondolta, a kislány irodalomhoz való tehetsége sokkal jobban fejlődhetne a nagyvárosban, semmint a tehenek között. Ám Nagyi már akkor is tudta, mi lesz belőle. Miután befejezte a gimnáziumot az orvosira jelentkezett, ahová elsőre fel is vették. Egy visszatérő álma alapján választotta ezt a pályát. Egy álom, amely a jövőről szólt. Ahogy édesanyja és nővére, Vanessa is boszorkánynak született. Egészen pici kora óta vannak látomásai. Először csak a jövőről, aztán a múltról, később már a jelenről is kapott képeket. Az orvosi elvégzése után a San Franciscoi Nagykórházban kezdte meg munkáját. Az első évek remekül teltek, s még a szerelmet is megtalálta, ám, mint a legtöbb boszorkányoknál, az ő életében is eljött a fordulópont.
Már második évét töltötte a klinikán és fél éve élt boldog házasságban férjével, amikor is szörnyű hírt kapott. Nővérét és férjét meggyilkolták. A rendőrség értetlenül állt az eset előtt, de Nagyi tudta, hogy nem ember végzett velük. Éktelen haragra gerjedt és a gyilkos démonok nyomába eredt. Addig a napig békében élt a mágiával; onnantól kezdve egyfajta kettős életet kezdett élni. Nappal a kórházban dolgozott csökkentett munkaidőben, este pedig a gonosszal harcolt. Ám ez az életforma hamar összeomlott, amire új képessége még rá is tett egy lapáttal. Otthagyta addigi életét és elmenekült a világ elől. Nem bírta elviselni az emberek érzéseit, melyek ott visszhangoztak a fejében. Az empátia, mint átok telepedett rá hosszú éveken keresztül, nem tudta elképzelni, hogy lehet áldás átérezni más emberek érzelmeit. A farmra menekült, ám ott sem tudott teljesen elzárkózni az emberek elől. Aztán egy nap találkozott egy férfivel, aki felajánlotta neki: bepillantást enged a sorsába. Nagyi beleegyezett és az öreggel tartott. Ha akkor nem jelenik meg előtte, véget vetett volna az életének.
Arról, hogy hová mentek és mit csináltak mindig titkolózik és mosolyogva csak annyit mond: „Útra keltem, hogy megismerjem és elfogadjam a végzetem.” Akárhogy is, más emberként tért vissza. Lassan a képességét is meg tanulta kezelni, így már nyugodtabban mehetett emberek közé. 28 éves volt, amikor újra felvette a munkáját. Nem volt egyszerű visszajutnia, de keményebben dolgozott, mint addig bármikor. Először csak nővérként, később a műtétekhez is visszatérhetett. Idővel újra szerelemre talált és a gyermekáldás sem váratott sokáig magára. Az évek pedig teltek. Sosem volt könnyű élete, de ő mindig kitartó volt és nem futamodott meg a problémák elől. A munkája és a boszorkányság mellett három gyermeket nevelt fel, két fiút és egy lányt, és 8 unoka születésénél is ott volt. A legidősebb már elmúlt 20 éves a legkisebb pedig alig töltötte a 4et.
Nyugdíjba vonulásáig gyógyította az embereket, és megannyi léleknek segített a helyes útra találni. A mai napig bejár a kórházba, de még mindig, mint orvos, semmint beteg. Így vált azzá, aki most is: a Nagymamámmá és Segítővé.

Képesség
A Segítő - Mindannyian jövünk valahonnan és tartunk valahová, de gyakran eltévedünk a hosszú úton. Azonban van segítség, ha hajlandóak vagyunk elfogadni azt. Ám legtöbbször nem kapjuk meg a konkrét útbaigazítás, magunknak kell értelmezni a jeleket. A Segítő az, aki segít nekünk ebben; nem adja meg a választ, csak a helyes irányba próbál terelni minket, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Átérzi belső viharainkat, vágyainkat, késztetéseinket; mit miért csinálunk. Látja, hol járunk sorsunk ösvényein - a múltat, a jelent és a jövőt -. de mindig csak annyit árul el belőle, amennyit éppen tudnunk kell utunk folytatásához. Tudja, hogy minden okkal történik, és hogy csak addig van e világon, amíg itt kell lennie, egy perccel sem tovább. Addig azonban ott lesz, ha valakinek szüksége lenne rá…

Segítek jobban megérteni...
Látomás, prekogníció – Képes megérezni előre dolgokat. Nemcsak a történéseket „látja előre”, de a társaságában tartózkodók indítékait, tetteiket mozgató érzéseit is. Nemcsak a jövő szeletkéit érzékeli, hanem látomások, éjjelente álmok formájában a múltat, a jelent és a közeli jövőt is. A képesség passzív, többnyire váratlanul aktivizálódik, ám ha nagyon koncentrál, sikerülhet neki szándékosan is kicsikarni egy-egy víziót.
Blokkolás – Képes a közelében levők erejét „blokkolni” már a szándék megszületésétől, ha azt ellene próbálják használni.

Alapképesség
Bűvige (erős)
Rituálé (erős)


A hozzászólást Nagyi összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Szept. 02, 2011 10:03 pm-kor.
avatar
Nagyi
Boszorka
Boszorka

Hozzászólások száma : 9

Vissza az elejére Go down

Re: Vanessa Mary-Elisabeth Lane

Témanyitás  Vienne on Vas. Aug. 21, 2011 5:47 am

Csókolom! ^^"

Tudtad, hogy te vagy a harmadik Vanessa az oldalon, és mindegyikőtök más generációt szaporít? No de most nem az én sztorizgatásom a lényeg, hanem a tied. Az pedig meg kell mondjam, lebilincselő volt. Rendkívül szépen és választékosan fogalmazol. Smile
A módosítások értelmében pedig ELFOGADLAK!

Foglalj avatart, meg amit még kell és irány a játéktér!

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.