Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Jeremiah Eleazar Sibelius

Go down

Jeremiah Eleazar Sibelius

Témanyitás  Jeremiah E. Sibelius on Kedd Nov. 22, 2011 10:40 am

Név: Jeremiah Eleazar Sibelius
Születési hely, dátum: USA/Alabama, Montgomery, 1973 - 06 - 04
Kor: 38
Kaszt: Boszorkány
Lakhely: Grace Cathedral
Foglalkozás: Katolikus pap
Fegyver, varázseszköz: - (szentelt víz annak számít?)

Jellem
Alázat, éleslátás, elkötelezettség, gyors észjárás, önuralom, emberismeret, kegyesség, és mindenen felül a megrendíthetetlen hit. Mind egy tökéletes pap jellemzői, és mind megvan benne. Makacsság, öntudatosság, önérzet, szenvedély, forrófejűség, szókimondás. Mind olyan tulajdonságok, amivel egy tökéletes pap nem rendelkezik, ő viszont igen. De mint tudjuk, tökéletesség e földön nem létezik. Azért reméli, egy nap eléri, mikor a Mennyek Kapuja elé áll. Mert tudja, oda fog. Nem azért, mert felszentelték, hanem mert ehhez méltó életet él.

Megjelenés
Magas, karcsú alkatú, és kifejezetten elegánssá teszi a papi reverenda. De meg kell hagyni, civilben szinte sose viseli ezt az öltözéket, csak a kollárét, amihez viszont inget, nyakkendőt és öltönyt, de minimum zakót húz. Vörösesszőke haja, világoskék szemei és fehér bőre utal eredendően északi származására. Arca inkább érdekes, mint jóképű, az első ráncok már megjelentek szemei körül. Ha civilben van, szinte sose látni égő cigaretta nélkül, hiába, ő nem tökéletes.

Előtörténet
Mélyen vallásos, katolikus család legkisebb gyermekének születtem, bátyám és nővérem után. Apai ágon a család számtalan sarját adta az egyház szolgálatába, nagybátyja is pap volt. Anyai ágról pedig egyedüliként örököltem a képességet, talán anyám imái csak az én fogantatásomkor nem hallgattak meg. Anyám ugyanis gyűlölte a saját képességét, önmagát, és minden felmenőjét is. Úgy gondolta, a múltban valami hatalmas szentségtelenséget követtek el, hogy most ilyen sorsra jutott a család, akit nagy hitbuzgóságában teljesen megtagadott. És az egyetlen megoldás a bűnbocsánatért könyörgésben, vezeklésben, önsanyargatásban látta, persze, nem mindenki előtt, hisz akkor férjét és családját megszégyenítené. Soha, senkinek egy szóval nem említette mindezt, csak nekem, érthető okokból. Ebben a felfogásban nevelkedtem, hogy az én eredendő bűnömet a keresztvíz valamiért nem mosta le, ezért vezekelnem kell.
Egyértelmű volt, hogy a két fiú közül az egyik pap lesz, de bátyám, David privilégiuma volt, hogy dönthetett sorsáról, és ő más utat választott, hiába próbálta anyánk rábeszélni, majd én is. Mert hogy ha nem David, akkor én. Anyánk soha nem mondott ellen apánknak, ezt az egy alkalmat kivéve, de a családfő szava szent volt, főleg, hogy nagybátyám is őt támogatta. Én meg se mertem szólalni. Féltem, hogy ha elárulom bűnöm, rögtön a Pokolra jutok. Hat évesen a legrosszabb hely ahova kerülhetsz, a Pokol.
Szigorú egyházi iskola következett hét éves koromtól. Nem éreztem odavalónak magam, hiszen bűnös voltam, hát hogy léphetnék egy szent útra? Félelemről, szorongásról szólt ott létem minden egyes perce. A lélek gyengesége pedig egyaránt okozza az elme és a test gyengeségét is.
De az Úr kegyes volt hozzám, még mielőtt véglegesen tönkrementem volna, elküldte a megmentőjét, egy fiatal pap tanító képében. Rövidke életemben először világították meg más nézőpontból egész lényemet. Ráébresztett a férfi, hogy az átok valójában adomány, hogy nem bűnös, hanem az Úr által kiválasztott vagyok, hogy a létezésemnek szent célja van. Nem sokkal később ugyan a pap elhagyta az iskolát, de addigra kellőképp megerősödtem. Rám igazán érvényes a mondás, hogy az utolsókból lesznek az elsők.
16 évesen papnevelde következett, fél év múlva már akolitus voltam, két év múlva pedig diakónus, a Teológiai egyetem elvégzése után pappá is szentelték. Ezt négy év kispapkodás követte különböző templomokba, majd az Atlantai Egyházmegye szolgálatába szegődtem annak reményében, hogy így hamarabb előléptetnek. Három év után láttam, hogy elképzeléseim naivak voltak, az egyházban is a befolyás és a pénz beszél csupán, az elkötelezettséget és kemény munkát itt se becsülik többre, mint bárhol máshol. Főleg, ha nem szokványos meglátások és fiatalság társulnak hozzá. De a Mindenható nem hagyja cserben igazán hűséges szolgáit. Tanulmányútra utazhattam a Vatikánba, személyesen II. János Pál pápa mellett szolgálhattam, egészen Őszentsége haláláig, közel öt éven át. S talán többet tanultam, mint eddig összevéve.
A következő pápa megválasztása után tértem csak haza, de az Óvilág szellemiségét, Őszentsége világnézetét és tanításait megtartottam magamnak. A Baltimore-i Egyházmegyében kamatoztattam tudásom, és segédpüspök lett belőlem rövid időn belül. De fiatal korom, nyílt és cseppet sem visszafogott kritikáim, valamint a módszereim, amivel változtatást akartam elérni, feljebbvalóimnak itt sem tetszett. Így a püspök halálakor hiába reménykedtem, hogy megkapom a címet, a gyűlés és az érsek a megszokott módon egy inkább jól irányítható és befolyásolható bábot ültetett a püspöki székbe. Csak, hogy megmaradjanak a hagyományoknál. Ekkor ott hagytam Balimore-t, s a következő állomásom San Francisco, nagybátyám javaslatára, ahol a hivatali ügyekbe csak annyira folyok bele, amennyire muszáj, inkább hivatásomnak élek.

Képesség
- Alapképesség
Bűvige (gyenge)
Rituálé (közepes)

- Egyedi
A hanghullámokat tudja manipulálni, a teljes némaságtól, a fizikai fájdalmat, akár sérülést okozó erősségig tudja változtatni a hangerősséget. Így akár elhallgattathat egy zajos termet, vagy akár felerősíthet egyetlen hangot a sok közül. Ez minden hangra igaz, legyen az emberi beszéd, zene, léptek dobogása, gépek moraja, vagy bármi más. Minél nagyobb forrásra, területre terjeszti ki képességét, annál rövidebb ideig képes rá, például egyetlen személyt képes órákra elhallgattatni, de egy hatvan-hetven fős társaságot legfeljebb néhány perc erejéig. Fontos, hogy (legalábbis az elején) hallja hozzá a hangot, de nem kell külön értenie, tudnia, mi az.


A hozzászólást Jeremiah E. Sibelius összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Nov. 24, 2011 9:42 am-kor.
avatar
Jeremiah E. Sibelius
Boszorka
Boszorka

Hozzászólások száma : 2

Vissza az elejére Go down

Re: Jeremiah Eleazar Sibelius

Témanyitás  Vienne on Szer. Nov. 23, 2011 10:25 pm

Dicsértessék!

Meg kell valljam, az átlagnál is kissé kritikusabban álltam hozzá az előtörténet olvasásához, de remekül felépített sztorit olvashattam, szépen leírva, ami meggyőzött, hogy a kijátszással sem lesznek problémák, ugyanis a karakter nem egyszerű lélek, az biztos. Smile

ELFOGADLAK, tegyél be avatart és irány játszani!

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.