Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Essua Valdez

Go down

Essua Valdez

Témanyitás  Essua Valdez on Szomb. Jún. 30, 2012 3:33 am

Név: Essua Valdez
Születési hely, dátum: Brazília, Recife, 1992 - augusztus - 5
Kor: 19
Kaszt: Boszorkány

Lakhely: San Jose
Foglalkozás: Egyelőre alkalmi munkákból él meg
Fegyver, varázseszköz: Nincs

Jellem
Nem valami bonyolult jellem. Egy átlagos, vidám fickónak tartja magát, akiben nem nagyon van különlegesség. Ez még se zavarja, mert bár nincs a legjobb helyzetben, de nem panaszkodik, és jól megvan az életével.
Társaságban egész jól elvan, de nem szokott a figyelem középpontjába kerülni. Könnyen ismerkedik másokkal, és igazodik a beszélgetőpartnere hangulatához. Nem nagy mókamester, de ha a helyzet úgy hozza, szeret gyerekesen incselkedni nőkkel, vagy akár férfiakkal is. Természetesen nem viszi túlzásba, és ez nem jelenti, hogy bárkivel is kikezdene. Inkább betudható ez a viselkedés a brazil vérnek.
Egyébként bármilyen könnyen haverkodik, komolyabb kapcsolatokat nem olyan könnyű kialakítani vele. Nem titkolja az életét, nincsenek sötét foltok a múltjában, s nem gyanakvó típus, de igazán közel már nehezebb hozzá kerülni.

Megjelenés
184 cm magas, vékonyabb testalkatú, enyhén szálkásan izmos.
Bőre világosabb, de nem feltűnően. Haja barna, szemei kékes-szürkék.
Haja rövidebb, a jobb napokon egyenes, de amikor nem nagyon foglalkozik vele, bozontosan össze-vissza áll. Tetoválása, piercingje nincs. Ékszerként ritkán valami egyszerű nyakláncot, vagy bőrkarperecet hord.
Ruházatában nincs semmi különös, megjelenésével nem tűnik ki a tömegből. A melegebb napokat jobban bírja és a téli időjárással gyűlik meg inkább a baja.

Előtörténet
Essua 1992. augusztus 5-én született Alisa Valdez és Anders Harvey közös gyermekeként. Bár az édesapját azóta sem ismeri.
Alisa az egyik neves brazil egyetemen végezte művészeti tanulmányait, amikor megismerkedett Anders-el, az Egyesült Állomokból érkezett vendégdiákkal. A lány elég hamar belehabarodott a fiúba, aki már alig egy hetes ismeretség után bevallotta neki, hogy boszorkány, s lehet végül ezzel csavarta teljesen az ujjai köré. A fiatalok között csak úgy dúlt a szerelem, ami azonban sajnálatosan nem lett tartós. A védekezés hiánya miatt Alisa terhes lett, ám Anders nem hogy az apaságra nem volt felkészülve, de igazság szerint a lánnyal se akart túl komoly kapcsolatot kialakítani. A fiú napokra eltűnt, majd kiderült, hogy visszament az Egyesült Államokba. Alisa kénytelen volt abbahagyni a tanulmányait, és visszaköltözött a szüleihez, akik éppenséggel nem örültek annak, hogy lányuk terhes, az apa pedig minden támogatás nélkül magára hagyta. Felmerült még az abortusz lehetősége is, amibe azonban Alisa nem ment bele, hanem vállalta, hogy egyedül fogja felnevelni a gyerekét.
Essua szépen cseperedett, igazán pajkos kisfiú volt. Megtanult beszélni, járni, szerzett magának barátokat, s úgy élt, mint a többi, vele egy idős gyerek. Ekkor még nem mutatkozott semmi jele se annak, hogy örökölt volna apjától bármiféle természetfeletti erőt is, aminek az édesanyja kifejezetten örült. A nő sose tagadta előtte, hogy az apja nem vállalta, és csak úgy magukra hagyta őket, de arról inkább nem beszélt, hogy Anders boszorkány volt.
Azonban ahogy az lenni szokott, a múltat nem lehetett titkolni az örökkévalóságig…
Tizenhat éves volt, amikor is sötétedés után ment haza, s az egyik félreeső mellékutcában megtámadta egy rejtélyes alak. Az idegen srác nem sokkal nézett ki idősebbnek tőle, ám olyan erővel szorította a torkát, hogy azt hitte, elroppannak a csigolyái. Próbált védekezni, ütötte és rúgta ahol csak érte, de nem sokra ment vele. Elhomályosult előtte a világ, már alig volt az eszméleténél, mikor hirtelenjében megszűnt a torka körül a szorítás. Kellett vagy két perc, mire össze tudta magát szedni, s akkor szörnyülködve látta, hogy támadója egy hatalmas, lándzsaszerű árnyékkal a mellkasában hörög a földön. A látványtól először majdnem elhányta magát, ám mikor végre fel tudott tápászkodni a földről, döbbenten vette észre a közeli utcalámpa fényében, hogy az eldeformálódott árnyéka hozta létre azt a fegyvert, ami végzett az ismeretlennel. Nem tudta, hogy mit csinált, hogy pontosan mi történhetett vele, de mivel nem tudott jobbat kitalálni, ijedtében hazaszaladt.
Akkor este bezárkózott a szobájába, és nem tudott aludni, de másnap már hajnalban felébresztette az édesanyját, és elmesélte, hogy mi zajlott le a mellékutcában. Alisa ennyi év hallgatás után végre elmondta neki, hogy az apja boszorkány, és minden bizonnyal mágia segítségével tudott megmenekülni. Legalábbis egy időre, ugyanis még azon az este ott a házukban ismét feltűnt az a fiú, s nem látszott rajta egy karcolódás se. Essua még jóformán azt az információt se tudta feldolgozni, hogy boszorkány vér csörgedezik az ereiben, de az ismeretlen elmondta neki, hogy ő maga egy démon, és az a feladata, hogy megölje. Alisa segíteni szeretett volna a fiának, de az, hogy egy serpenyővel fejbe vágja a démont, nem nevezhető nagy segítségnek. A nő eszméletlenül esett össze az egyik fal tövében, aminek erőteljesen dobták neki, majd épp végezni akartak vele, amikor Essua nekivágódott a másiknak, majd hogy elcsalogassa a házukból, kifutott az utcára. Nem volt hosszú kergetőzés, ugyanis amilyen gyorsan csak tudott, berohant a belvárosba, ahol a tömött utcákon nem mutatkozott a démon.
Essua nem tudott mit csinálni, még másnap el kellett hagynia az édesanyját, hogy miatta ne keveredjen többet veszélybe a nő. A magányos, nincstelen élet azonban nem volt valami könnyű. Rio de Janeiróba utazott, ahol jóformán bármilyen munkát elvállalt, hogy legalább egyik napról a másikra meg tudjon élni. Míg nem három hét elteltével egyik este, amikor épp a szemetet vitte ki egy gyorsétteremből, ahol épp dolgozott, a sikátorban ismét feltűnt a démon. A fiú hátba támadta, így Essua még védekezni se tudott volna. Amikor az arcába nyomtak egy tűzgömböt, már úgy érezte, hogy közel a vég, ugyanis bármennyire próbált most egy óriási lándzsát létrehozni az árnyékából, az meg se mozdult. Azonban ha magán nem is tudott segíteni, csak szerencséje volt, mert egy fényes villanás után csak hamukupac maradt a démonból.
Ezen az estén ismerkedett meg Santiagóval, a negyvenes éveiben járó boszorkánnyal, aki elmondta neki, hogy egy ideje már figyeli. A férfi ugyanis megérezte a démon jelenlétét, ami már szintén nyomon követte napok óta Essua-t. Kiderült az is, hogy nagy szerencséje volt, hogy csak egy ilyen fiatal és gyengébb démon vadászott rá, mert az erősebbek még azon a múltkori estén egy pillanat alatt végezni tudtak volna vele. A fiú szintén megtudta azt is, hogy három hete csak véletlenül sikerült létrehoznia azt az árnyfegyvert, ami biztosan azért lett olyan erős, mert akkor tört elő belőle az addig elfojtott energiája. Azonban hogy újra hasonlókra legyen képes, még hosszú évekig kell gyakorolnia és fejlesztenie a képességeit.
Essua fél évig lakott Santiagónál, s a férfi megtanította különféle bűvigékre és rituálékra. Nem volt valami kiemelkedő tanítvány, és ha nem is brillírozta a tudását, azért egész szépen fejlődött. Azonban nem akart leragadni Rio de Janeiróban, így amikor már úgy érezte, hogy eleget tud, és kész megállni a saját lábain, megvette San Franciscóba a repülőjegyet, és elhatározta, hogy megkeresi az édesapját, akiről úgy tudja, hogy ott lakik.

Képesség
Alapképesség
Bűvige közepes
Rituálé gyenge

Egyedi
Képes elméjével irányítani a saját árnyékát, ami így tőle függetlenül is tud mozogni, ám ehhez koncentrálnia kell. Ha összezavarják, vagy elvonják a figyelmét, akkor megszűnik az egész.
Kisebb tárgyak – például kulcscsomó, notesz, egy kés – elnyelésére is használhatja a képességét, így anélkül, hogy meg kellene mozdulni, oda tud magához vinni dolgokat. Vagy akár arra is képes, hogy árnyékának egy kisebb része, mondjuk a keze, kiváljon a síkból, és így meg is tud lökni tárgyakat. Ez még embereknél is beválik, s áldozatait galádul kigáncsolhatja, vagy megcsipkedheti a lábukat az árnyékával.
Eme képesség gyengéje azonban, hogy teljes sötétségben nem tudja használni, csak akkor, ha van valamilyen fényforrás, és ennek köszönhetően látszik az árnyéka.


A hozzászólást Essua Valdez összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jún. 30, 2012 10:36 pm-kor.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 25

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Essua Valdez

Témanyitás  Lupo on Szomb. Jún. 30, 2012 9:15 pm

Üdv Árnyéksrác! Smile

Az előtörténeted tetszett, nem nagyon hagytál homályos foltokat, vagy csak én nem igénylek minden apró információt. Annyit mondjuk még kérek, hogy írj be egy városrészt a lakhelyhez. Azt hiszem ennyi, én bizony elfogadlak! Irány az avatar-foglaló és aztán nyomás játszani!

_________________

Mesélői szín: Sárga || Karakterlap || Levelesláda || Rám tartoznak: Avatar-kérelmek, démonos cuccok + ami van
avatar
Lupo
Admin - Fődémon
Admin - Fődémon

Titulus : A Gonosz
Kor : 585

Hozzászólások száma : 623

http://charmedrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.