Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Salem városa

Go down

Salem városa

Témanyitás  Vienne on Vas. Szept. 16, 2012 10:50 pm

Nagyobb telepesek által lakott városka a maga hétköznapi bájával.
A főbb épületek, mint a városháza (képen), templom, kocsmahivatal a vásártér körül, a központban helyezkednek el. Innen egyenes út vezet a kikötőbe is.


[WALENTHYN]

*Verőfényes napra ébredsz, de nem a saját ágyadban. Körötted egyszerű berendezésű szoba: fa asztal, szék... a kézmosó edény mellé valaki friss vizet készített, a szék háttámlájára pedig ruhát, melyet eddig legfeljebb múzeumokban csodálhattál.
Az ablakon beszűrődő fény szinte bántó eleinte, míg hozzá nem szokik a szemed. Ha kitekintesz az ablakon, láthatod, hogy emeleti szobában lehetsz és odalenn nyüzsgő, dolgos tömeg végzi napi rutinját. Asszonyok sietnek a mosással, más a bevásárlással. Szekéren hozzák a friss árut, egy papi reverendás alak szelíd mosollyal sétál végig az utcán, jó ismerősként köszöntve mindenkit.
Egészen idilli a kép, de egyértelműen nem otthon vagy. Mintha csak egy kosztümös film elevenedett volna meg.*

[ESSUA]

* A nap téged is bántón ébresztget, de nem csupán az. Valaki rázza a vállat - kotlósokat megszégyenítő károgás közepette.*
- Ébredj fel, te mihaszna kölyök! A piac nem fog megvárni és az étel sem magától besétálni a házva! *Kalácsképű, morcos asszonyság állja el a vidám, reggeli napfényt előled csípőre tett kézzel. A ruházata egyszerű, puritán. Történelemkönyvekből, múzeumokból lehet ismerős.
Ahogy minden ellenkezésed ellenére felöltöztet a nő, közli, hogy eredj kifelé a házból! Azt nincs is időd megszemlélni rendesen, nem úgy az udvart, mely hagyományos parasztudvart idéz kapirgáló szárnyasokkal. Itt egyébként nincs akkora nyüzsgés, mint benn a városban. Inkább a természet zajai hallatszódnak.
A nő, aki láthatóan ismer téged, tarisznyát nyom a kezedbe, némi pénzt és be nem áll a szája - felsorolja, mit hozzál a piacról. Közben van időd alaposabban megszemlélni az udvart. Láthatod, hogy a távolban sűrű erdő húzódik, a szomszédság hasonlóan egyszerű, visszafogott életmódot folytat... és hogy egyetlen út vezet innen, tehát valószínűleg a piacot sem ördöngösség megtalálni.*

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Walenthyn Bennet on Hétf. Szept. 17, 2012 8:07 am

*Kényelmetlenül forgolódok az ágyban, ráfeküdtem volna valamire? Ahogy csukott szemmel félálomban tapogatózok ismeretlen anyagokat tapintok és a takaróm is mintha...* - Mi a?!
*Riadtan ülök fel az ágyban és nem hiszek a szememnek. Nagyon nem ott vagyok, ahol lennem kellene. Minden olyan ódon körülöttem és az ízlésesen berendezett szobám helyett egy minimál felszereltségű lyukban ülök egy fakeretes ágynak nem nevezhető vánkoson. Ahhoz túl természetfeletti vagyok, hogy bepánikoljak és a legutóbbi ilyen incidens alkalmával is az volt a legjobb megoldás, ha próbáltam alkalmazkodni a környezethez. Így fogom magam és a kikészített vízzel megmosom az arcom, majd a ruhákra esik a pillantásom.* - Az első támpont - *jegyzem meg magamnak.*
*Az anyagból és a szabásából ítélve 17. századi lehet. Mi a fenét kereshetek itt? Csak most jut el a tudatomig az utca zaja. Az ablakhoz lépek ámulattal nézem az alant elterülő tájat. Az már biztos, hogy időutaztam. A kérdés már csak az, hogy ki küldött ide és miért...*
*Felöltözök tehát és az ajtó felé indulok, hogy utána járjak a dolgoknak*
avatar
Walenthyn Bennet
Boszorka
Boszorka

Titulus : Az Utolsó Léghajlító
Kor : 30

Hozzászólások száma : 239

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Essua Valdez on Kedd Szept. 18, 2012 4:20 am

Morcosan forgolódik csukott szemekkel az ágyban, ugyanis ma szabadsága van, és nem ér, hogy már délelőtt felkölti az ablakán besütő Nap, ami szemhéjain is narancsszínnel átüt. Bár… itt van egy kis hiba. Ő tegnap este leeresztette a redőnyt, tehát elméletileg nem szabadna, hogy pont a Nap fénye ébressze fel. Csak épp amikor ezen jobban elkezdhetne agyalni, hirtelenjében ismeretlen, éles rikácsolás csapja meg a fülét, közben pedig még a vállainál is rázzák.
Meglepődötten és enyhén riadtan pattannak fel szemhéjai, és nagyon nem érti a helyzetet. Először még az se esik le neki, hogy nem a lakásán van, mert ez a kellemesnek nem mondható ébresztő most túlságosan hirtelen csapott le rá. Már mikor öltöztetik, akkor jut el odáig a kobakjában, hogy jobban megszemlélje, mi történik körülötte.
Egyáltalán hol is van most pontosan, és ki ez a nő, meg mit akar tőle? Álmodik talán? Hát meg kell vallani, akkor ez eléggé különleges és élethű álom. Azonban épp csak megfogalmazódtak a fejében ezek a kérdések, már ki is tessékelik a házból, és azzal állnak elé, hogy pénzt adnak neki, és uzsgyi a piacra ezért meg azért. Ő meg továbbra is zavarodottan pislog, majd mire nagy nehezen kinyitná a száját, otthagyják.
Most mit tehetne? Körbepillant, látja az utat, ami előre vezet, meg lát egy erdőt. Majd lepillant magára, hogy milyen ruhák lettek ráaggatva. Ahhoz képest még egész csinosan is néz ki, ezt így elkönyveli magában.
~ Huh… - áll még egy ideig egy helyben, s a tarkóját vakargatja - Kétlem, hogy be lennék szívva. - gondolja magában, majd mivel jobbat nem igazán tud tenni, elindul lassacskán előre az úton. Talán történik majd valami csoda, amitől megvilágosodik, hogy mi van vele.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 26

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Vienne on Szer. Szept. 19, 2012 9:21 pm

[WAL]

*Az ajtó természetesen nyitva van. Ha kilépsz rajta, kis folyosón találod magad, további ajtókkal, melyek hasonlóan egyszerűek, mint a te szobádé. Talán ezek is hasonló szobákat rejtenek.
Lentről csendes, nyugodt beszélgetés zaja hallatszik - két hang: egy kislányé és egy nőé - és kellemes illat terjeng a levegőben: frissen sült kenyéré.*

[ESSUA]

*Ahogy haladsz az úton, egyre több "útitársad" akad. Fiatalok, idősebbek, kosárral és egyéb hordóeszközzel haladnak a városka központja felé. Nyilván ők is a reggeli piacra igyekeznek.
Ahogy bámészkodsz, hirtelen melléd keveredik egy kreolosabb bőrű, sötétebb hajú lány kedves, szimpatikus mosollyal.*
- Elég elveszettnek tűnsz. *sandít feléd kiszélesedő, udvarias mosollyal, miközben felveszi lépteid ütemét.*
- És még sosem láttalak errefelé. A tegnap előtti hajóval érkeztél?

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Essua Valdez on Csüt. Szept. 20, 2012 6:48 am

Egyre többen gyűlnek össze az úton, s mindenki arra halad, amerre ő is tart. Megnézi magának az embereket, de próbálja mindezt nem túlságosan feltűnően, s igyekszik beleolvadni a tömegbe. Természetesen még mindig fogalma sincs, hogy mi történik vele, de úgy gondolja, nem igazán lenne bölcs, ha hirtelenjében kitörne magából és elkezdené ordibálni, hogy „Hol a francban vagyok?”
Tehát nyugodtan lépdel tovább az út szélén, mikor is hirtelenjében odalibben mellé egy lány, s leszólítja.
- Tényleg? - szomorú, ha ennyire süt róla a dolog, de azért zavartan visszamosolyog a másikra. S most még rá se kell játszania a dolgokra, mert tényleg zavarban van.
- Ööö… - tátja el a száját - Igen. - mondja végül egy kis fáziskéséssel - Azzal. Hajóval. Tegnapelőttivel. - köszörüli meg a végén a torkát, miközben össze meg vissza kattog az agya.
- Ugye, te tudod, hogy merre a piac? - kérdezi meg hirtelenjében. Ha már oda küldték el, lehet érdemes lenne kicsit szétnéznie. Meg akkor majd meg is szemlélhetné magának a környéket. Bár még azt se tudja, hogy pontosan merre is tart.
- Te itt laksz? Mármint gondolom biztosan… öö… öö… Régóta? - hebeg-habog, de talán ha valami társalgásba kezd, akkor megtudhat valami információmorzsákat, amik segíthetik, hogy előrébb jusson azzal kapcsolatban, hogy mibe keveredett.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 26

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Walenthyn Bennet on Pént. Szept. 21, 2012 2:29 am

*Egy szállóban lennék? Ezt a következtetést vontam le a sok enyémhez hasonló ajtót látván miközben a folyosó végi lépcső felé veszem az irányt. Odalent újabb folyosó fogad. Onnan indulok el az egyre erősödő hangok irányába. Egy ebédlőben találom magam, legalábbis gondolom, ahol is egy nő és egy fiatal lány beszélget egymással miközben az asztalra különböző finomságokat halmoznak.
Sokszor elgondolkoztam már azon, hogy az ilyen időutazások alkalmával mi is történik valójában. Egyik előző életem testébe csöppenek bele vagy valaki máséba? Netán egy teljesen új személy jön létre ilyenkor? De hiszen ezt a szobát korábban ki kellett vennie valakinek, mielőtt én még itt teremtem volna. Ergo ez a személy azelőtt is élt... talán sosem kapok választ ezekre a kérdésekre...*

- Jó reggelt a hölgyeknek - *köszöntöm őket, mert addig észre sem veszik hogy ott állok az ajtóban, annyira lefoglalja őket a pakolás és a trécselés. Különben is a reakciójukból talán kiderül valami. Például hogy hívnak, tényleg vendég vagyok-e, bármi ami hasznos lehet...*
avatar
Walenthyn Bennet
Boszorka
Boszorka

Titulus : Az Utolsó Léghajlító
Kor : 30

Hozzászólások száma : 239

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Vienne on Pént. Szept. 28, 2012 11:38 pm

[WAL]

*Jól vonod le a következtetést. Tényleg egy szállóban vagy. Odalenn azonban nem folyosó fogad //mert még mindig én mesélek,irgumburgum// hanem egy tágasabb tér, afféle előszoba régimódi recepciós pulttal és a szobához hasonlóan egyszerű berendezéssel. Nincs senki a pult mögött, a falon néhány kulcs lóg a megfelelő szoba száma alatt, némelyikük pedig hiányzik - nyilván ki van adva. A hangok azonban továbbra is hallatszódnak, azokat követve egy ebédlőhelyiségbe juthatsz el, ahol terített asztalnál tizenhárom éves forma leányka eszeget elégedetten, ölében jókora cirmosszürke macskát dédelgetve, mely laposakat pislog, ám ahogy kiszúr téged, fájdalmas nyávogást hallat.
Erre persze a lány és a pakolászó idősebb asszony is feléd kapja a fejét. Ez utóbbi barátságosan elmosolyodik a köszönésre.*
- Helytálló lenne a köszönése, ha a kisasszony nem úgy enne, mint valami parasztlány. *sandít az említettre. Az ő ruhája egyébként finomabb anyagból készült, aprólékosabban megmunkált. Haja gondosan fésült, arcán pedig elégedetlenkedő fintor. Nyilván elereszti a füle mellett a megjegyzést, mikor tekintetét az ablakra emeli durcásan és úgy folytatja az evést.
A nő beléd karol és egy másik asztalhoz vezet.*
- De hasonlóan szép reggelt önnek is. Ne foglalkozzon vele, a polgármester lánya. Kissé elkényezteti, én mondom magának! *suttogja, miközben a félreeső asztalnál kínál hellyel és frissen sült cipóval. Van itt minden hozzá, mi szem-szájnak ingere és ma már kuriózumnak számítana, hogy minden 100%-osan a természetből került az asztalra. A vaj, a tej, a gyümölcslekvár...
Az asztaltól egyébként remekül belátni a helyiséget.Még a lány ölében fészkelődő macskát is, mely mintha továbbra is téged nézne álmos, lesújtó pillantásával.*

[ESSUA]

*A másik zavarát látva a lány bájosan elmosolyodik, de kacaját elfojtja. Nem rajtad nevet, inkább a zavartságon, amit érez felőled. Szerinte aranyos, bár a fiúk nem szeretnek aranyosak lenni, tudja nagyon jól.*
- Persze, hogy tudom! Nehéz lenne eltéveszteni, minden út oda fut be, a város központjába. *mutat is el végig az úton, majd visszapillant kellemesen meleg, barna tekintetével rád. Arra, hogy régóta lakik e itt, körbepillant kissé idegesen, majd közelebb hajol. Gyógynövények kellemesen jellegzetes illata árad felőle.*
- Elég régóta ahhoz, hogy felismerjem a magunkfajtákat. *Súgja bizalmasan, majd elhajolva elmosolyodik.*
- Ava vagyok.

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Essua Valdez on Szomb. Szept. 29, 2012 11:32 pm

- Értem. - bólint egyet, és akkor legalább jó hír, hogy a piacot nem fogja eltéveszteni. Haladás - Esetleg mesélnél kicsit nekem a… városról? Még nem jártam ott, aztán… kíváncsi lennék, igen, kíváncsi, hogy milyen is. Milyenek az emberek, meg az egész… öö… város. Persze felfedezhetem meg minden, de kicsit elveszettnek érzem magam, aztán jó lenne tudni, mire számítsak. Eddig még nem igazán világosítottak fel. - ered meg a nyelve, de ha már így idecsapódtak mellé, akkor következő lépésként jó lenne további információkat gyűjteni. Így talán lassacskán körvonalazódna benne, hogy mi a fene van most.
Mikor közelebb hajol hozzá a lány, újra megszeppen. Természetesen érzi rajta a különféle növények kellemes illatát, de most az lenne az utolsó, aminek különlegesebb jelentőséget adna. A hallott kijelentés annál inkább meglepi, s egy pillanatra meg is torpan hirtelenjében. Úgy kapkodja utána lábait a másik után, majd miután bemutatkoztak neki, nemes egyszerűséggel belekarol a kisasszonyba, s olyannyira lelassítja lépteit, hogy a környező emberektől kicsit jobban lemaradva nyugodtan tudjanak menni tovább.
- Magunkfajtákat, mint… brazilokat, vagy mint… - köszörüli meg a torkát, s zavartan kapja el a fejét oldalra. De ha a lány tényleg boszorkány, akkor értheti a dolgot.
- Ugye nem megölni akarsz? - néz picit ijedten a másikra, majd lassan elengedi a kezét.
- Egyébként Essua vagyok. És bocsánat, hogy csak így beléd karoltam, de… ez a napom elég furcsa, és… sok dolgot nem tudok hova rakni. - motyogja az orra alatt, miközben ha nem állította meg a lány, folyamatosan haladnak előre a város felé.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 26

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Walenthyn Bennet on Szomb. Okt. 06, 2012 4:55 am

- Mind voltunk gyerekek - *mosolygok rá a nőre, akinek arcán már örök nyomott hagyott az idő és a munka. A kislányom jut eszembe, s elfog a félelem mi lehet most vele. Nagyon remélem, hogy a fényőrök észreveszik az eltűnésemet vagy legalább meghallják Sarah sírását és már van ott vele valaki.*
*A gondolatra elszorul a torkom. Azt nem hiszem, hogy démoni munka eredménye lenne az itt létem, de a tudat, hogy egyedül van, fél és értem sír kis híján könnyet csal a szemembe. Minél hamarabb haza kell jutnom.*

- A polgármesteré? - *visszhangzom. Ha egy ilyen előkelő ember lánya itt költi el a reggelijét, akkor a helynek is annak kell lennie, tehát a vendégeknek is. De akkor ki lehetek én és hogy derítsem ezt ki?* - Ismerem én a polgármestert?
*Félve kérdezem. Nem akarok gyanút kelteni, de valahol el kell kezdeni... s, hogy valami hétköznapit is tegyek kenyeret és vajat veszek magam elé. Azért nem ehet az ember minden nap ilyeneket és ámulattal nézek végig az asztalon, amihez az imént ültettek le.*
avatar
Walenthyn Bennet
Boszorka
Boszorka

Titulus : Az Utolsó Léghajlító
Kor : 30

Hozzászólások száma : 239

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Vienne on Kedd Okt. 23, 2012 1:18 am

[ESSUA]

- Nos, semmiben sem különbözik bármely várostól errefelé. Talán... kicsit nagyobb. A főtéren mindent meg lehet találni. Templomot, hivatalt... és reggelente mindig piac van. *Szélesedik ki erre a mosolya, láthatóan gyorsan bizalmába fogadott. Hisz "magafajta" vagy.
A belekarolásra azért megszeppen kissé. Kérdőn kerekedik el tekintete, ahogy rád néz.*
- Engedj el, még félreértik! *tekint körbe sietősen és szabadulna a karolásból, de a léptein is lassít. A kérdésedre kissé megütközik.*
- Hogy micsoda? Te is a gyarmatokról való vagy? Nem tűnsz ottaninak, hacsak nem a portugálokkal jöttél. *Kicsit mintha menten visszakozna is, hogy pontosítsa e a dolgot, de végül rábiccent.*
- Vagy mint tudjuk mik. Nem szerencsés hangoztatni. *Halkul el és indítja lassú lépteit tovább. Észre se vette, mikor torpant meg.*
- Talán egyszerűbb lenne, ha te is az igazat mondanád... * jegyzi meg csendesen, épp csak feléd sandítva.*

[WAL]

*A kérdésre láthatóan elmosolyodik a nő, majd lopva a lányka felé pillant, aztán vissza rád.*
- Azt én nem tudhatom, fiatalúr, de ha engem kérdez, örüljön, ha nem ismeri. Nem kimondottan kedveli az olyanokat, mint mi.

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Walenthyn Bennet on Kedd Okt. 23, 2012 1:45 am

*A rágást is abbahagyom, ahogy eljut az agyamig, amit hallok. "...az olyanokat, mint mi. " Boszorkány lenne? Ő hozott volna ide? Akkor azért viselkedik ilyen kedvesen, vagy ez is a csapda része? Megfájdul a fejem...*
- Maga hozott ide? - *kérdezem végül halkan, miután lenyeltem a falatot. A további rágásra nem fordítottam már időt, mint ahogy a formaságokra sem.*
avatar
Walenthyn Bennet
Boszorka
Boszorka

Titulus : Az Utolsó Léghajlító
Kor : 30

Hozzászólások száma : 239

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Essua Valdez on Vas. Okt. 28, 2012 6:50 am

Ava felszólalására nem reagál semmit, mert nem igazán érdekli most az a dolog, hogy esetleg a piac felé haladó többi ember egy párnak nézheti őket amiatt, hogy belekarolt a lányba. Ennél sokkalta fontosabb, hogy nagy valószínűséggel egy helyi boszorkány szólította le, aki talán tudna neki segíteni.
A gyarmatos kérdésre csak furcsán pislog, bár egyre biztosabb abban, hogy valahogyan egy másik korba jutott át. Nem az eszéről híres, de ennyi idő bőven elég volt neki, hogy következtetéseket vonjon le.
- Azért nem is kiabálok. - mondja, miután már eleresztette a lányt.
- És persze. Könnyű azt mondani. - halkan beszél, még ha amúgy a többi embertől már eléggé le is maradtak - Te mennyire bíznál meg egy olyan emberben, akit öt perce se ismersz? - néz komoly arccal Ava-ra - Amúgy meg azt se tudom, hogy mi történik körülöttem. De talán te nem fogsz teljesen bolondnak nézni, ha azt mondom, hogy tegnap este még a saját ágyamban feküdtem le, ma pedig teljesen máshol ébredtem, s egy jóasszony úgy ébresztett meg öltöztetett fel, mintha a saját fia lennék, pedig még soha életemben nem láttam.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 26

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Vienne on Szer. Okt. 31, 2012 4:57 am

[ESSUA]

- A fajtánknak össze kell tartani. Ki tudja, mennyiünk veszik oda a főbíró miatt még... éppen ezért igen, megbízok benned. *Kissé mintha durcás lenne még az előbbi reakcióért, de érezhetően kíváncsi
- Nem nézlek bolondnak, de sajnos nem tudok segíteni se. Talán egy másik időből jöhettél, viszont nekem nincs hatalmam ilyesmi felett. Talán valamelyik idősebb... tudjukmit kellene megkérdeznünk. *Halkítja le hangját, mert akármennyire igyekeztek lemaradozni, a kis városka főterét, piacát csak sikerült elérniük. Mondjuk itt a tömegben legalább könnyű elvegyülni.*

[WAL]

- Nem én... Mary Elisabeth. *Fejcsóvál előbb. Lopva sandít a reggelijét fitymálva nyammogó lányka felé, majd visszatekint a férfira.*
- A lányom, Esther hamarosan itt lesz, ő elvezet majd hozzá. Addig kérlek, próbáld meg kerülni a feltűnést és a főbírót. *Amint egy kimondja, szőke lány lép be a fogadóba. Alig lehet húsz éves, világítóan kék tekintete szinte sugárzik a jókedvtől.*
- Szervusz Myrella! Hol van... Anya!*Sietne a nő elébe, de az idegent látva megtorpan.* Jó napot! *zavartan sandít édesanyjára, majd Walra.*

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Essua Valdez on Csüt. Nov. 01, 2012 12:26 am

- Mert mi van azzal a főbíróval? - kérdezi meg értetlenkedve, felvont szemöldökkel, mert nem igazán érti, hogy most mi is lenne a probléma azzal az emberrel.
- És bocsánat. - szegi le a fejét - De nem vagyok én hozzászokva az… ilyen helyzetekhez. - egész halkan beszél, hogy csak a lány halhassa, mert feltűnt neki, hogy körülöttük a tömeg egyre csak gyűlik - De nem tudhattam az elején, hogy te is… én nem tudom ezt érzékelni. - pillant bocsánatkérően a másikra, hogy ne haragudjon rá. Végül is beláthatja, hogy az egész beszélgetést csak nem lett volna tanácsos úgy kezdeni, hogy „szia, boszorkány vagyok, nem tudod mi a franc történhetett velem?”
Ahogy jobban körbeszemlél, feltűnik neki, hogy már beértek a városba. Az első, amire gondol, hogy minden mennyire régimódi. A kofák standjai, a körülöttük lévő emberek, a közeli házak. Még jó, hogy Ava felfedezte, mert egyedül eléggé elveszettnek érezné magát.
- El tudnál vezetni egy... idősebbhez? Jó lenne minél hamarább megoldani a problémámat, mert nem szeretnék itt ragadni. És egyáltalán jó lenne megtudni, hogy miért is kerültem ide. - néz segítőkérően a lányra, s abban reménykedik, hogy csak megesik rajta a szíve. Azért az ő problémája még is csak súlyosabb, minthogy friss kenyér legyen majd az ebéd mellé.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 26

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Walenthyn Bennet on Csüt. Nov. 08, 2012 2:17 am

*Kerülni a főbírót a feltűnést... aggódó tekintet... a ruhákból ítélve 16. század.
Egy egyáltalán nem kellemes gondolat kezd körvonalazódni bennem és félve tekintek a nőre, ám mielőtt szólhatnék egy fiatal lány libben az ebédlőbe. A nő lánya.*

- Üdvözletem, a nevem Walenthyn és azt hiszem te leszel ma a kísérőm - *Fel is állok az asztaltól. Szeretnék minél hamarabb minél távolabb lenni a várostól. Ha nem tévedek elég forró itt mostanában a hangulat a magamfajtáknak.* - Akár indulhatnánk is... engem vár otthon a lányom, minél hamarabb szeretnék visszatérni hozzá
*Lehet udvariatlannak tűnök, de ez egy cseppet sem érdekel jelenleg. Túl akarok lenni ezen az egészen és visszatérni a saját valóságomba, a saját időmben.*
avatar
Walenthyn Bennet
Boszorka
Boszorka

Titulus : Az Utolsó Léghajlító
Kor : 30

Hozzászólások száma : 239

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Vienne on Szomb. Nov. 24, 2012 1:43 am

[ESSUA]

- A lakosok boszorkányvadásznak nevezik, de valójában egy démon... tudod, olyan igazi! *Feleli suttogva, fojtott hangon a lány, majd kedvesen elmosolyodik.*
- Semmi baj. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek jut egyforma ajándék. Az enyém ez. Képes vagyok érezni ki miféle és milyen szándékok vezérlik. Így nem volt nehéz a kétségbeesettségedet kiszúrni! *nevet halkan, jóízűen, no persze nem rajtad, hanem a helyzeten inkább. A kérésre aprót biccent, majd körbekémlel ki figyeli őket, aztán karon ragadja a másikat és két stand között egy szűk kis sikátor felé húzza.*
- Erre gyere!


[WAL]

*A nő bátorítón tekint lányára, mire az kissé megenyhülni látszik.*
- Persze. Mehetünk! * Azért álcaként két nagy, teli kosarat nyom kezetekbe az anya, miután Myrella látóteréből kiterel titeket. Ezekkel felfegyverkezve léptek az utcára.*
- Mi a neve? A... lányodnak? *sandít feléd a lány, aki Estherként lett bemutatva. Léptei magabiztosak, tekintete azonban folyton kémlelő. Hozzád beszél, de sose rád tekint - az embereket figyeli, miközben keresztülhaladtok a főtéren, ahol egyébként csinos kis máglyákat állítanak épp fel.*
- Ne lassíts, ne állj meg... ez itt teljesen... mindennapos. *nyel egy aprót, érezhetően nem örül ennek a ténynek.*

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Essua Valdez on Szomb. Dec. 01, 2012 2:27 am

- Kellemes. - húzza el a száját - Nem mintha eddig sok olyannal lett volna dolgom, de a hátam közepére se kívánom őket. - Mert nem elég, hogy micsoda goromba szörnyetegek, de általában meg is akarják ölni őt. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig még csak egyel találkozott, de az nagyon rajta volt, hogy eltegye láb alól. Pedig akkor még azt se tudta, hogy egyáltalán boszorkány, nem hogy bármi rosszat tett volna. Mondhatni szörnyű. Kicsit fél is azoktól a rosszarcúaktól. Mivel nem valami tapasztalt, még egy gyengébb ellen sincs valami túl sok esélye. És ahogy így belegondol, a főbíró erősebb fajta lehet. Ahogy ez jár az eszében, rándul is egyet a gyomra. Nagyon reméli, hogy még az előtt elszambázik innen, hogy találkozna azzal.
- Kétségbeesettségemet? - húzza fel a bal szemöldökét - Én nem is… - domborítaná ki a mellkasát, de végül inkább hagyja és legyint egyet - Szomorú, hogy ennyire érezni lehetett. - horkant fel.
- Kihez viszel? - kérdezi meg egyszerűen, miközben hagyja, hogy vezessék.
avatar
Essua Valdez
Boszorka
Boszorka

Kor : 26

Hozzászólások száma : 35

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Walenthyn Bennet on Kedd Dec. 04, 2012 1:47 am

*Kívánságom teljesülni látszik és mire észbe kapok, már egy jókora kosárral a kezemben baktatok az utcán Estherrel az oldalamon. Mozdulatain nem látszik izgatottság vagy félelem, ám szemei annál árulkodóbbak, ahogy kissé remegve ide-oda kapja őket a körülöttünk lévő világot pásztázva.*
- Sarah - *adok választ kérdésére picit késve, mert engem is leköt a város látványa. Nem azért mert a múltban vagyok, sokkal inkább az oldalt elterülő máglyák halmai vonzzák a tekintetem és igen erős késztetést érzek, hogy az efölött érzet haragomat pusztító tornádók képében nyilvánítsam ki rajtuk és a városlakókon.* - Miért nem tesztek ez ellen? Meg van a hatalmatok hozzá! - *Továbbra is halkan beszélek, s csak a fogaim között szűröm a szavakat, hogy az arcom se nagyon mozduljon.*
avatar
Walenthyn Bennet
Boszorka
Boszorka

Titulus : Az Utolsó Léghajlító
Kor : 30

Hozzászólások száma : 239

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Vienne on Kedd Dec. 11, 2012 11:18 pm

[ESSUA]

*Csak egy széles, bájos mosoly a felelet a férfias "sértődésre", amivel Essua visszavág a kétségbeesettségét tagadva. Lehet, tényleg erős szó rá, de valahol azért csak igaz lehet ezek szerint, ha így védekezik.*
- A... támaszpontra. *lopva körbepillant, hogy ki hallja, meg ki nem, de végül csak húzhúz az erdő felé... Akkor szólal és torpan meg, mikor eléritek az erdő szegélyét.*
- Az erdőben bújunk meg a démon elől. Már csak nyolcan maradtunk ez a démon pedig... kegyetlenül erős. De Mary Elizabethnek... ő a legidősebb közülünk, van egy terve és mivel te boszorka vagy, mint mi... Minél többen, annál jobb, nem igaz? Persze, megértem, ha nem segítenél... elvégre nem ide valósi vagy. *Miközben beszél, kissé feltűri, felköti szoknyája szélét, hogy az még illendően takarja térdeit, de az erdő nagy füvébe, alsó ágaiba ne akadhasson bele.*


[WAL]

- Igazán? A kedvenc nevem! Abraham feleségét hívták így a Bibiliában, de... biztos tudod. *A végére kissé zavarba jön, nem akart ő ennyire lelkesedni. Azért nem hagyja magyarázat nélkül Wal-t.*
- Ha megélem, én is ezt a nevet szeretném a lányomnak. *Mert lánya lesz, ez így megy kérem... haha. A mondat első fele meg akármennyire is negatívan hangzik, érezteti, hogy fiatalsága ellenére jóval érettebb ez a szőke lány lelkileg, szellemileg.*
- A démon, aki a várost uralja és aki miatt Mary Elizabeth érted küldetett engem erős. Állítólag az idő és tér felett is hatalma van. Próbáltuk megakadályozni, viszont alig maradtunk mára ez miatt... Erre gyere! *És egy kis sikátort céloz meg - ugyan azt, amin az előbb Ava és Essua is átjutottak. Kiérve belőle az erdőszélen találjátok a kettőst.*

//Következő mehet mindenkinek a már másik témába, "Erdő széle" fejléccel. Smile //

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Salem városa

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.