Az oldalon jelenleg regisztrációs stop van érvényben!

részletek itt
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ha segítség kell...
Latest topics
» Kivel is játsszak?
Vas. Aug. 18, 2013 8:58 am by Gareth

» Dante (Pokla) lakása
Vas. Aug. 11, 2013 3:12 am by Dante

» Avatar, aláírás
Kedd Aug. 06, 2013 4:36 am by Leah

» * Vienne
Kedd Aug. 06, 2013 3:12 am by Leah

» Könyvtárak - Stanford
Kedd Aug. 06, 2013 2:15 am by Ivy Lockheart

» Amelia Lane lakása
Szomb. Aug. 03, 2013 9:50 am by Amelia Lane

» Walenthyn Bennet lakhelye
Vas. Márc. 24, 2013 10:46 pm by Agrael

» Sakáltanya bár és szórakozóhely
Szer. Feb. 13, 2013 9:37 am by Chris

» Szószaporító
Vas. Dec. 23, 2012 1:55 am by Vienne


Vjekoslav Mihovil Mitrik

Go down

Vjekoslav Mihovil Mitrik

Témanyitás  Professzor on Szomb. Ápr. 17, 2010 12:07 am

Vjekoslav Mihovil Mitrik
"Professzor"

"Kétféle ember foglalkozik állandóan az Istenséggel: a hívő és az ateista. Ők kedvesek az Úr színe előtt. A hit számára csak az az ember veszélyes, akit ez a probléma hidegen hagy."


Név: Prof. Vjekoslav Mihovil Mitrik
Születési hely, dátum: Horvátország, Dubrovnik, 1974. október 17.
Kor: 35
Kaszt: Halandó
Lakhely: Palo Alto
Foglalkozás: Egyetemi tanár, kulturális antropológia professzor
Fegyver, varázseszköz: -
Jellem

"A magam részéről, a szó jó értelmében kételkedő vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy semmiben sem hiszek, hanem, hogy mindent lehetségesnek tartok."

Magának való tudósember - bélyegzik meg sokan, akik esetleg csak futólag ismerik. Egyébként részben igaz is eme megállapítás. Nem a társaság lelke, nem beszél feleslegesen és igazából nem is nagyon igényli a társaságot. Persze ha úgy adódik, akkor nem zavar el senkit, mindenkivel és mindenkiről tisztelettel beszél, de ebben kimerül a szociális érzékenysége. Nem tapló, csak egyszerűen nem ért ezekhez. Nem keresi szándékosan mások társaságát csak úgy és az emberi érzelmekhez sem ért különösebben, így egyszerűbb is, ha nem ártja bele magát.
Sokat tud, rendkívül művelt, de nem szeret vele villogni, nem reklámozza, hogy egyetemi tanár, elismert antropológus. Felettébb szerény, de nem kishitű, hiszen nem akar megfelelni másoknak. Nem méri magát máshoz, csak a saját képességeihez, így ezért nem is nagyon lehetne önbizalom-hiányos. Szerencsére nem is önhitt.
Halk szavú, de ha szól, akkor annak súlya van. Ritkán szól, de akkor nagyon üt. Egyébként teljes mértékig konfliktuskerülő, neki nem derogál bocsánatot kérni akkor sem, ha jól tudja, hogy neki van igaza. Ez a tudat neki bőven elég. Magáról alig mesél, mert nem fogja azzal untatni az embereket.
Meghatározó jellemvonása még a hit. Nem hisz konkrétan egy istenben sem, de minden teóriát lehetségesnek tart. Nem véletlenül a vallási antropológia az egyik szakterülete. Egyébként nem vallja be, de a legközelebb hozzá a Wicca vallás áll, lévén huga is az egyik ilyen vallási közösség vezetője. Békés, nyugodt, kissé magának való tudósember. Gyakran figyelmetlen, szétszórt, de igazán meg lehet szokni.

Megjelenés
184 cm magas, átlagos testalkatú úriember. Sötétbarna haja rendszerint össze-vissza áll, tekintete furcsa átmenetet képez a barnás és a zöldes árnyalat között, ha nem mosolyog alapból csak bánatos kutyaszemekkel tud nézni. Az egyetemi csoportjainak női tagjai meg csak olvadozzanak. Nem szándékosan teszi. Ő tipikusan az a fazon, aki jobban néz ki, ha nem mosolyog. Végül is nem lehet valaki egyszerre jóképű és szívdöglesztő mosolyú. (Persze a híres színészek ez alól kivételt képeznek^^) Gyakran megesik, hogy borostásan látható... lusta borotválkozni.
Öltözködése egyszerű, nem viszi túlzásba a divat majmolását. Sőt. Szereti az ingeket és az egyszerű farmereket, sportcipőket. Viszont igen slampos tud lenni. Gyakran csak az ing fele van betűrve, vagy krétaporos az ujja, rosszabb esetben a háta, vagy az egész inge, az egyik ujját feltűri, a másikat nem, tehát ilyen apróságok. Látszik, hogy gyakran egész máshol jár.

Előtörténet
- 1974. október 17. - Mihovil Jakov Mitrik (válóperes ügyvéd) és Marijana Jadranka Posavski (bérelszámoló) második gyermekeként jött világra Vjekoslav. Van egy bátyja, Dmitar Miholiv Mitrik (tűzoltó) és egy húga, Natasa Miholiva Mitrik (matematika tanár). A családdal mai napig jó kapcsolatot ápol, még ha szülei nem is nézik jó szemmel az általuk áltudománynak titulált szakmát.
- 1989. - Kitűnő eredménnyel végzett a dubrovnik-i elemi iskolában. Szülei unszolására a vasipari szakközépiskolába jelentkezett.
- 1991. - Fittyet hányva a szülők akaratára átiratkozott a dubrovnik-i egyházi iskolába. Ekkortájt keltették fel érdeklődését a különböző vallások.
- 1993. - Ugyancsak kitűnő eredménnyel elvégezte a középiskolát, bár további tanulmányai veszélybe kerültek, ugyanis besorozták katonának. A szerb-horvát háborúban harcolt egy éven át, majd néhány társával megszöktek nyugatra.
- 1995. január - Angliában bukkan fel, akkor nyújtotta be állampolgársági kérelmét, amit fél év után meg is kapott. Nagy szerepe volt ebben, hogy a háború lezárult, így nem tekintették már árulónak. Az országnak kisebb gondja is nagyobb volt, így ez év júliusától angol állampolgárságot kapott.
- 1996. - Megkezdi tanulmányait Oxfordon, antropológia szakon. Mellette segédmunkásként dolgozik építkezéseken és egyéb alkalmi munkákból él meg.
- 1998. - Hazalátogat családjához, rendeződik a köztük feszülő ellentét.
- 2001. - Elvégzi az egyetemet, ugyancsak kiváló eredménnyel. Fel is figyelnek képességeire, így lát napvilágot első tudományos könyve, az egyetemi professzora révén.
- 2002. - Részt vesz az egyetemi tanára által szervezett tibeti expedícióban. Másfél évet töltenek ott, mely idő alatt megszületik Vjekoslav második könyve is, melyet mai napig a tibeti hitvilág oktatásában hasznosítanak a különböző egyetemeken.
- 2004. - Visszatér szülőhazájába. Időközben a szülei sanyarú anyagi helyzetbe kerültek, így hazaköltözik, segíti őket. Menyasszonya, Dorothea Anne Anderson ezt nem nézi jó szemmel, így eljegyzésüket fél év után felbontják. Vjekoslav saját hazájában viszont nem tud érvényesülni.
- 2006. - Visszatér Angliába, ahol újból felveszi a kapcsolatot régi professzorával.
- 2007. - Afrikai expedíción vesz részt, az ott élő törzseket tanulmányozzák. Ugyancsak másfél évet tölt ott. Az ez után írt értekezéséért elnyer egy neves társadalomtudományi díjat, felfigyelnek rá.
- 2009. - Amerikába utazik, elfogadja a Stanford egyetem felkérését, hogy tanítson náluk. Megkapta az "professzor" címet. Nagyjából mindenki professzornak is nevezi, hiszen a neve az amerikaiak számára nehezen kiejthető. Azóta is a Palo Altoban kiutalt szolgálati lakásában él és az egyetemen tanít.
avatar
Professzor
Halandó
Halandó

Titulus : Prof
Kor : 43

Hozzászólások száma : 76

Vissza az elejére Go down

Re: Vjekoslav Mihovil Mitrik

Témanyitás  Vienne on Szomb. Ápr. 17, 2010 8:07 am

A karaktert elfogadom, jó játékot tanár úr professzor úr! Smile

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Vjekoslav Mihovil Mitrik

Témanyitás  Professzor on Vas. Ápr. 18, 2010 7:18 am

avatar
Professzor
Halandó
Halandó

Titulus : Prof
Kor : 43

Hozzászólások száma : 76

Vissza az elejére Go down

Re: Vjekoslav Mihovil Mitrik

Témanyitás  Vienne on Szomb. Okt. 30, 2010 11:48 pm

A "Lapis philosophorum" nevű kaland során bizonyította rátermettségét.
Jutalma:
Munkája végre meghozta gyümölcsét, ugyanis nemrégiben rangos kitüntetésben részesült, melynek elismeréseként az egyetemen is előléptették.

_________________
* Karakterlap * Kontakt *
avatar
Vienne
Admin - Boszorka
Admin - Boszorka

Titulus : A Vadász
Kor : 35

Hozzászólások száma : 1781

http://viennemoore.tumblr.com/

Vissza az elejére Go down

Re: Vjekoslav Mihovil Mitrik

Témanyitás  Professzor on Kedd Feb. 08, 2011 10:06 am

Hol volt, hol nem volt...

Mióta Amrikába költözött jócskán felborult az élete, ami egyébként előtte sem volt mindenféle kalandot mellőző, pusztán azok nem ilyen jellegűek voltak. Hát mi is történt eddig...

Először megismerkedett az elragadó tv-s személyiséggel Eve-vel és mai napig nem tudja mi ütött belé, de elhívta egy randevúra. A következő találkozójuk pedig egy bálon volt, ahol igen nagy szenzációt készült bejelenteni a házigazda. A szenzáció viszont elmaradt, helyette harcolhattak az életükért.

Egy ember, aki a világon mindenben hisz és semmiben, nem nagyon lepődik meg a természetfeletti létezésén, ám hogy a természetfeletti hozzá ilyen közel létezik... hát ez azért igencsak meglepte. Az meg pláne, hogy Eve mindennek a kellős közepén van, hiszen számára valami ismeretlen szál fűzi egy másik pasashoz, aki szintén valami démon lehet. Márpedig versengeni nem fog, mert pontosan tudja, hogy nem sok eséllyel indul a ringben. Bár a kastélyban történt esetet mind túlélték, de azóta sem kereste fel Eve-t.

Hazautazott Horvátországba, úgy érezte a dolgok megemésztéséhez szüksége van egy kis levegőváltozásra. A hazai levegőnél pedig nincs jobb. Amíg otthon tartózkodott, húga egyik nap egy kutyával lepte meg őt. Talán bátyja magányos életébe akart egy kis társaságot csempészni.


Natasa, Zokni, Vjekoslav

Telitalálat volt. Bár maga Vjekoslav sem gondolta, hogy elbír egy kutyával, hiszen még a magáról való gondoskodással is vannak itt-ott problémák... De valahogy megtalálták a közös hangot és a Professzor már a kutyával együtt tért vissza az Államokba. Egyébként Zokninak nevezte el az ebet és nagyjából mindenhová együtt mennek. (Kivéve oda, ahova a király is egyedül...). Zokni elkíséri őt munkába, ott ül a gazdi előadásain az egyetemen, rendkívül értelmes kutya. De apropó egyetem. Amikor visszatért, közölték vele, hogy a tanszék vezetője tragikus körülmények között elhalálozott, így az antropológia tanszék vezetésével bízták meg, amit el is vállalt. //kaland miatt - szerk.//


Vjekoslav, Zokni
avatar
Professzor
Halandó
Halandó

Titulus : Prof
Kor : 43

Hozzászólások száma : 76

Vissza az elejére Go down

Re: Vjekoslav Mihovil Mitrik

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.